22. maaliskuuta 2016

SAARISTOLAISLEIPÄ



Saaristolaisleivän teossa jotkut käyttää nesteenä piimää, omenamehua...
Minä olen aina tällä ohjeella tehnyt joka tehdään appelsiinimehuun.
Tämän leivän maku vaan paranee vanhetessaan.

Taikina:
1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa (2 pkt)
2 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
1,2 l vehnäjauhoja
Siirappivesi:
1 dl siirappia
1/2 dl vettä

1.Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiivapalat.
2.Lisää suola, siirappi, maltaat, leseet ja jauhot.
3.Sekoita tasaiseksi, taikina jää löysäksi.
4.Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaa (vetoisuus n. 1,5 l).
5.Anna kohota tunti liinan alla.
6.Paista leipiä ensin 150 asteisessa uunissa tunnin.
7.Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
8.Ota uunista ja anna jäähtyä hieman ennen kuin kumoat leivät vuoista.
Anna leipien vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.








Ei kommentteja: