24. heinäkuuta 2016

VADELMAJUUSTOKAKKU


Raikas vadelmainen juustokakku.
Vadelma,se on aina ollut yksi suosikkimarjoistani, siksi
tämä onkin yksi lempparijuustokakuistani.
Kakun voi valmistaa kiilteellä tai ilman.
Edit. 25.1.2018 Vähensin kiilteessä olevien liivatteiden määrän kahteen.Alunperin olin laittanut neljä mutta sehän oli aivan liikaa....mikälie ajatuskatko ollut.

Pohja:
175 g suklaacookies-keksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
4 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g vadelmia,pakaste.
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,25 dl vadelmamehua

Kiille:
300 g vadelmia,pakaste.
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä
0,25 dl vadelmamehua

1.Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
2.Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
(halkaisija n.24 cm) pohjalle.
Valmista täyte:
1.Keitä vadelmat ja paseeraa ne.
2.Sekoita tuorejuusto,sokeri,vaniljasokeri ja paseeratut vadelmat
sileäksi seokseksi.
3.Vaahdota kerma ja nostele se tuorejuustoseokseen.
4.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5.Kuumenna vadelmamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet.
7.Lisää liivateseos vadelmavaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
8.Kaada täyte keksipohjan päälle.
9.Anna hyytyä ainakin pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Valmista kiille:
1.Keitä vadelmat ja paseeraa ne.Lisää sokeria maun mukaan.
2.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3.Kuumenna vadelmamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet.
4.Kaada liivateseos vadelmien sekaan ja sekoita hyvin.
5.Nostele lusikan avulla kiillettä vadelmatäytteen päälle.
6.Anna hyytyä seuraavaan päivään.
7.Koristele haluamallasi tavalla.


Alla oleva vadelmajuustokakku on tehty ilman kiillettä.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä, ja tämä on kyllä todella maukas. Täytteen maku vain parani ajan kanssa. Parasta oli toisena ja kolmantena päivänä valmistumisesta :) Kiilteen kanssa kävi vähän huonosti. Tein ihan ohjeen mukaan, mutta kiilteestä tuli sitkeä ja sitä ei meinnanut saada leikattua. En tied mikä meni vikaan. Pitäisikö laittaa vähemmän liivatetta? No, ei siinä suurta vahinkoa käynyt, kun otin pinnan kiilteen pois ja koristelin kakun vadelmilla. Hyvää oli silti!

maarit hotanen kirjoitti...

Hei!
Kiva että maistui vaikka kiille jäikin sitkeäksi,mutta onneksi sait tilanteen korjattua.Itsellä kyllä ollut leikattavaa tuolla liivatemäärällä(käytän dr.oetker liivatteita)...mutta olen tekemässä tätä itse ensi viikolla äitini synttäreille niin katsotaan miten käyttäytyy.
Tämä on yksi minun suosikki juustokakuista ja valmistankin yleensä pari päivää ennen tarjoilua että maut kerkeävät tasaantua.