5. joulukuuta 2015

VANILJA-MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU


Valmistin tämän juustokakun itsenäisyyspäiväksi kaffepöytään.
Käytin viimekesän itsepoimimiani mustikoita tähän.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia
(0,5 dl maitoa)

Vaniljatäyte:
1 prk flora kuohua
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 prk valion vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
0,25 dl maitoa

1.Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle(halkaisija 24 cm).
(Kostuta pohja maidolla jos haluat)
2.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3.Vatkaa flora kuohu vaahdoksi.
4.Lisää siihen tuorejuusto,rahka ja sokerit.
Sekoita tasaiseksi.
5.Liuota liivatteet kuumaan maitoon.
Sekoita seos ohuena nauhana rahkavaahtoon.
6.Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

 Mustikkatäyte:
6 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
0,5 dl mustikkamehua

1.Sulata mustikat.Sekoita niihin sokeri.
2.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3.Liuota pehmenneet liivatelehdet sulatetuista mustikoista talteenotettuun mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikoiden sekaan.
4.Lusikoi seos vaniljakerroksen päälle ja
 laita hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
5.Koristele haluamallasi tavalla.
                                                                     





Ei kommentteja: