29. tammikuuta 2016

TEX MEX-PIIRAKKA



Ihanan rapea pohja ja mehevä täyte, kyllä maistuu.
Raikas salaatti sopii hyvin tämän kanssa.

Pohja:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita
2 dl maitoa

1.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne pehmeän voin kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
2.Lisää maito ja sekoita taikinaksi.
3.Kauli pohja leivinpaperin päällä ja siirrä pellille (n.35x36 cm).
Käytä peltiä jossa on korkeammat reunat.
Valmista seuraavaksi täyte.

Täyte:
1 punasipuli hienonnettuna
700g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 pss(40g) tacomaustetta
1 prk taco-tai salsakastiketta, mietoa tai vahvaa,
maun mukaan.

1.Paista sipuli ja jauheliha.
2.Lisää valkosipulinkynnet ja tacomauste.
3.Lisää vielä tacokastike ja sekoita.
4.Levitä seos pohjan päälle.

Päälle:
Tomaattiviipaleita
2 prk(400g) creme fraicheä
200 g juustoraastetta

1.Levitä tomaattiviipaleet jauhelihaseoksen päälle.
2.Yhdistä creme fraiche ja juustoraaste ja levitä se vielä tomaattiviipaleiden päälle.
3.Paista 200c 25-30 min.

Joskus olen laittanut purkin creme fraichea ja purkin kermaviiliä
ja se yhdistelmä toimii hyvin myös tässä.










2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän hyvä piirakka tuli tällä ohjeellasi. Kiitos siitä!
Täältä sun blogista löytyy paljon muitakin hyvännäköisiä reseptejä, täytyy kyllä testata muitakin!
-T

maarit hotanen kirjoitti...

Hei!
Kiva kuulla että maistui.Itsekkin tykkään tästä piirakasta tosi paljon.
Maukkaita leipomishetkiä!