8. huhtikuuta 2016

HYYDYTETTY LOHIKAKKU


Tässä maukas suolainen juustokakku. 
Kylmäsavulohen tilalla voisi varmaan käyttää myös graavilohta...en ole ikinä kokeillut mutta joskus voisi testata.
Pohja:
150 g hapankorppuja
100 g margariinia
1/2 dl maitoa
Täyte:
300 g kylmäsavulohta
1 punasipuli(pieni)
2 dl tilliä
1 prk(200g) tuorejuustoa esim.katkarapu
1 prk(200g) kermaviiliä
ripaus suolaa ja valkopippuria
2 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

Valmista pohja:
Murskaa hapankorput ja sekoita ne sulan rasvan kanssa.Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan(halkaisija n.24 cm) pohjalle.
Kostuta pohja maidolla.
Valmista täyte:
Hienonna sipuli ja tilli.
Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.
Sekoita tuorejuuston sekaan kermaviili,hienonnettu sipuli ja tilli.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Nostele tuorejuustoseoksen sekaan kermavaahto ja lohipalat.
Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
Valuta liemi täytteen joukkoon ja sekoita samalla.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja: