4. joulukuuta 2016

VALKOSUKLAATORTTU (ilman liivatetta)



Tein tätä jo kesällä ensimmäisen kerran ja silloin ajattelin että nämähän sopisivat värienmaailman osalta sopivasti itsenäisyyspäivään joten nyt kaivan reseptin esille ja eikun leipomaan.
Resepti on napattu talteen Kotivinkki-lehdestä.
Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
Täyte:
200 g valkosuklaata
1 sitruunan kuori raastettuna
(jos ei jaksa raastaa niin Dr Oetkerillä on valmiina pussissa sitruunankuoriraastetta)
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk(250g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
Päälle mustikoita
Valmista pohja:
1.Nypi voi, sokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi.
2.Peitä suorakaiteenmuotoisen irtopohjavuoan(18x28cm) pohja leivinpaperilla.
Taputtele taikina vuoan pohjalle.
3.Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 15-20 min.
Valmista täyte:
1.Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
2.Raasta sitruuna.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi.
4.Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste.
Lisää sula valkosuklaa joukkoon koko ajan sekoittaen.
5.Yhdistä lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti nostellen.
6.Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.
Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään.
7.Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voikohan tätä tehdä pellille ?

maarit hotanen kirjoitti...

Hei!
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vuokaa jonka koko oli 16x 26 cm eli itse tein jo hieman suurempaan vuokaan.Jos tekee vielä suurempaan niin pelkään että siitä tulee kyllä liian lättänä torttu ellei tuplaa ohjetta tietenkin.