25. huhtikuuta 2017

JUUSTOINEN JALAPENOLEIPÄ


Tämän reseptin löysin joskus Yhteishyvä lehdestä .
Tässä leivässä löytyy juustoa sekä taikinasta että leivän päältä.
Jalapenot antaa kivasti potkua, mutta ne voi myös
 jättää poiskin jos niistä ei tykkää.

Taikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa(puoli pakettia)
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
50 g juustoraastetta

Pinnalle:
Loraus oliiviöljyä
Ripaus sormisuolaa
Jalapenoviipaleita
100 g juustoraastetta

Valmistus:
1.Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola,sokeri ja hiiva.
2.Lisää jauhot vähitellen ja öljy sekä juustoraaste.
3.Alusta tasaiseksi taikinaksi.
4.Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
5.Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle 
ja muotoile matalaksi pyöreäksi leiväksi.
6.Anna kohota noin 15 min.
7.Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele sormisuolaa pinnalle.
8.Laita pinnalle jalapenoviipaleita ja juustoraastetta.
9.Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 min.




Ei kommentteja: