30. toukokuuta 2017

RAPARPERIVADELMAPIIRAKKA


Selailin tässä yksi ilta vanhoja lehtiä ja sieltä eteen tupsahti tämä resepti jota ajattelin kokeilla. Onneksi, koska kylläpäs onkin mehevää piirakkaa!!
Ohje on Glorian ruoka&viini-lehdestä 3/2016.

Pohja:
200 g voita
6,5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 sitruuna
2 dl piimää
2 dl kevytkermaa
2 kananmunaa

Täyte:
1 l raparperia paloina
2 dl vadelmia

Muruseos:
75 g pehmeää voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa

Valmistus:
1.Sulata voi.Sekoita keskenään kuivat aineet.
Raasta sitruunasta kuori ja purista hedelmästä mehu.
Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
2.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
3.Sekoita muruseoksen aineet keskenään.
4.Leikkaa raparperit 1-2 cm:n paloiksi.Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle.
Ripottele muruseos pintaan.
5.Paista uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Piirakan voi tehdä myös ilman muruseosta.


Ei kommentteja: