27. syyskuuta 2017

LAKRITSIJUUSTOKAKKU



Sain testattavaksi Confetista pienen kukka-reunavuoan ja siihen ajattelin testata tätä lakritsijuustokakkua,
koristelin kakun Halloween-juhlia ajatellen.
Vuoka on kätevä käyttää,sen voi asettaa suoraan tarjoiluvadille ja valmistaa kakun siihen.
Tämän vuoan halkaisija on 17 cm,jos ei omista tälläistä kukkavuokaa niin
kakun voi varmasti valmistaa pieneen pyöreään irtopohjavuokaan

Pohja:
150 g digestive-keksejä
80 g margariinia tai voita.

Täyte:
2 prk lakritsirahkaa , Arla
1 prk(200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,25 dl vettä

Koristelu:
200 g mascarponea
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl tomusokeria
Mustaa pastaväriä

Valmistus:
1.Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun rasvan kanssa.
2.Voitele vuoka suihkuttamalla siihen vuokaspraytä niin saat vuoan helpommin irti kakusta.
3.Aseta vuoka tarjoiluastialle ja painele keksimurska pohjalle.
Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
1.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.Vatkaa tuorejuusto ja rahkat hyvin sekaisin.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
4.Yhdistä kermavaahto tuorejuustorahka-seokseen ja sekoita hyvin.
5.Kiehauta vesi ja lisää siihen liotetut liivatelehdet,joista on puserrettu ylimääräinen vesi pois.
6.Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla hyvin vatkaten.
7.Kaada tuorejuustoseos keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin yöksi hyytymään.

Kuorrutuksen valmistus:
1.Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
2.Lisää sula suklaa ja tomusokeri mascarponen sekaan ja vatkaa hyvin.Värjää mustalla pastavärillä niin saat oikein mustaa massasta.
3.Pursota juustokakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Valmistin tähän sokerimassasta kurpitsoja ja sivelin kuorrutusta vielä reunoille.




Ei kommentteja: