19. marraskuuta 2017

JOULUINEN BRITAKAKKU


Joulu on ihanaa aikaa, tunnelmaa ja hyvää ruokaa, mikäs sen parempaa.
Tässä britakakussa on joulun makuja ja sopii kivasti kahvipöytään.
Itsellä ainakin Joulunpyhinä on tapana syödä suolaista ja makeaa vuoronperään 
kunnes on ähky mutta se taitaa kuulua näihin joulunpyhien perinteisiin.
Tässä on resepti tähän ihanaan makeaan herkkuun.

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl kanelia
1 dl maitoa

Marenki:
2 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa tai flora vispiä
1 prk piparkakkurahkaa(arla ingman)
Murskattuja piparkakkuja 4-5 kpl:tta
0,5-1 tl piparkakkumaustetta

Päälle:
Paahdettuja mantelilastuja,viikunoita

Valmistus:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.Lisää keltuaiset vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille( n.35x25 cm).
Paista 180 asteessa 10 min.

Valmista marenki:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokerit pienissä erissä samalla vatkaten.
Levitä marenki lusikalla esipaistetun pohjan päälle.Paista vielä n.15 min.
Anna jäähtyä.

Valmista täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon piparkakkurahka,murskatut piparit ja piparkakkumauste.
Sekoita hyvin.
Halkaise jäähtynyt pohja kahtia ja levitä toisen puolen päälle kermavaahtorahkaseos.
Laita toinen puolisko päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tuoreilla viikunoilla.




Ei kommentteja: