8. marraskuuta 2017

SUOLAINEN JUUSTOKAKKU



Löysin tämän ihanan suolaisen juustokakun reseptin selatessani Pinterestiä ja kokeiluun meni.
Resepti on Kotivinkistä.Ruokaisan tämän tekee tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti 
joka asetellaan juustokakun päälle.Salaatilla on myös hienompi nimi eli caprese-salaatti.
Ja oli muuten niin hyvää että takuulla teen toistekkin.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
125 g voita sulatettuna

Täyte:
100 g maukasta juustoa, esim. cheddar
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g ricotta-juustoa
1 tl sormisuolaa
0,5 tl rouhitttua mustapippuria

Salaatti:
250 g kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan
kourallinen basilikanlehtiä

Valmistus:
1.Vuoraa irtopohjavuoan(halkaisija n.20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa.
Painele seos vuokaan pohjalle ja reunoille.
Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2.Leikkaa cheddar pienenpieniksi kuutioiksi.Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto ja ricotta.Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista.Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada seos vuokaan.Ripottele päälle loput juustokuutiot.

3.Paista suolaista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia 
tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi.
Peitä sitten kelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

4.Valmista salaatti.Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kulhoon.
Revi tai pilko mozzarella joukkoon.Valuta päälle öljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla.Viimeistele salaatti basilikanlehdillä.
Lusikoi salaatti kasaksi juustokakun päälle ja tarjoa loput salaatista kulhosta.



Ei kommentteja: